Everybody should try "pão de queijo"at least once in their lifetime. It is tasty, soft, so yummy!

I have tried so many recipes in my life, until I found the perfect one. Thanks to @Patrícia Fernandes who improved her family's recipe with the available ingredients in Canada. It is delicious!


Tomo mundo tem que esperimentar "pão de queijo" pelo menos uma vez na vida. É saboroso, macio, tão gostoso Eu já tentei várias receitas na minha vida, até que encontrei a receita perfeita.

Obrigada, @Patrícia Fernandes por ter aperfeiçoado a receita da família com os ingredientes aqui do Canadá. É uma delícia!


Pão de queijo


Ingredientes:


- 1kg de polvilho azedo de 1kg

- 480 ml de leite

- 240 ml de agua

- 150g de manteiga (com ou sem sal)

- 1 colher de sopa de sal

- 5 ovos

- 700g de queijo Firulano - (shredded)


Modo de preparo:


-Junte o leite, a água e a manteiga numa panela grande e misture até ferver. Desligue o fogo e adicione o sal e o  polvilho. Misture. Você vai notar que a mistura ( leite, água, queijo e manteiga) parece pouca para o tanto de polvilho que tem, mas é assim mesmo. Você mistura um pouco, não misture muito, pode deixar umas pelotas. 

-Deixe esfriar e coloque 5 ovos e o queijo Firulano  ralado. 

- Sove a massa com suas mãos por uns  5-6 min. Vai ficar pegajosa na mão, mas é assim mesmo.

-Molde as bolinhas e leve ao forno por aproximadamente 25 min a 380 F, até ficarem dourados.

Você também pode congelar os pães de queijo. Rende uns 100.



Brazilian Cheese Bread


Ingredients:


-1k of sour starch  (see picture below)

-480 ml milk

-240 ml water

-150g butter (salted or unsalted)

-1 tbsp salt

-5 eggs

-700g Firulano Cheese 


Method:


  • In a big pan, mix the milk, water and butter until starting to boil. Remove it from heat, add salt and the sour starch and mix them. You will notice that this mix seems not to be enough for the amount of starch, but that is OK. Do not mix so much, it is normal to leave some lumps.

  • Let it cool down, add the eggs and the shredded cheese. Mix the dough with your hands for about 5-6 minutes. It is going to be sticky.

  • Shape the dough in little balls and bake them for about 25min at 380F, or until a bit golden colored.

  • You can freeze them too. This recipe makes about 100 cheese puffs.

(it can be found in Portuguese or Brazilian markets)



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